2010. január 26., kedd

Lusta banda


Ma a világon semmit nem csináltunk. De semmit. A lábunkat se tettük ki a lakásból. Persze a semmibe beletartozik kb. egy óra dombérozás a nagyágyban, amikor is kisasszonyka úgy ráhuppant a derekamra, hogy komolyan azt hittem, most valami elszakad benne. Továbbá a 8-as kötőtűvel először hegedült, aztán bőgőzött, aztán gitározott is volna, csak mondtam, hogy a gitárhoz alapesetben nem használunk vonót.
Felfedezte, hogy a fellépőt a fürdőszobán kívül is lehet használni, például a gyerekszobai könyvespolc elérésére és legfőképp lerámolására. Kb. félóra után a gyerekszoba padlóját egyenletes vastagságban borították a mesekönyvek. Cserébe viszont felfedezte a régi lapozós könyveit, legnagyobb sláger az "ébresztős", egy kis fürdőkönyv, amiben a reggeli felkelés rekvizitjei vannak. Rögtön neki is állt hajat mosni vele, merthogy a hátulján tejesüveg van, az meg hasonlít a samponra.
Aztán következett a maratoni mesenézés. Mazsola, Tádé, Nagy hoho, Fülesmackó, végtelen számú variációban. Este pedig az abszolút slágernek bizonyuló Baby Tv-re tévedtünk. Hát ez közepesen nagy hiba volt, mert nagyonnagyon tetszett neki. És van abban valami, hogy ha már tv-ben nézünk mesét, akkor ezeket nézzük. Tökéletesen felfogható, érthető, rövid, zömmel csak zenés kis animációk. Még én is ottragadtam vele, a kanapén a paplanba bagyulázva ültünk egymás mellett és lelkesen kommentáltuk a meséket. Már csak a szotyi hiányzott. (Helyette ott vacsoráztunk piknikrendszerben, mert a nagyasztalon viszont széthagytuk a festés összes kellékeit. Megkezdtem a kiságy melletti fali világ elkészítését. Kisasszony meg pingált.)

Holnap 10 órakor táncház. Nem minden papsajt:)


Update hajnali fél 2-kor: kisasszonyka 1 óra után megjelent, hogy tejecske. Majd közölte, hogy nem szeretne anya nélkül lefeküdni. Kompromisszum: idejöhet a kanapéra, míg anya befejezi a dolgozót. Idecipeltünk vagy 6 lapozóskönyvet, amiket szépen egyesével idehordott mellém - merthogy ideköltözött a lámpafénybe a kis fehér székkel - és felolvasott, majd közölte:
- Elmegyek, meglátogatom szegény tökmamát, mert egyedül van, ne aggódj, mindjárt visszajövök, nem megyek sehova.
Idehozta a tökmamát, megnézegette, közben kakilt egy egészségeset, majd megkérdezte:
- Hátadig vagy kakis vagy nem?

Most, hogy befejeztem a melót, elviszem aludni. Remélem, el fog aludni.

Nincsenek megjegyzések: