2009. október 28., szerda

Kirándulgatunk


A háromnapos ünnep alatt sikerült

- egyszer egy nagy bevásárlónapot tartani, amikor is délelőtt ÉS délután is vásárolni mentünk a manóval. A lány a földkerekség legrendesebb gyereke, még ezt is bírta, inkább apját kellett felkészíteni a délutáni menetre: tudod, ott szoktunk nézegetni, legyen türelmed. Tudod, ott szokott játszani kicsit a játékokkal, megnézegeti a plüssöket, tíz perc, bírd ki légyszíves. Tudod, ott lépcsőzni szoktunk, majd segíts. Tudod, utána ki szoktunk menni megnézni a szökőkutat, csak tíz perc, légyszíves ne türelmetlenkedj. Na, kb. fél-háromnegyed órás agygyúrás után végül sikerült tökéletesen zökkenőmentesen lebonyolítani a délutáni vásárlást. A délelőttiről inkább ne beszéljünk. Az milyen, hogy a lány közli apjával, hogy ne kiabálj?:)

- egyszer felmenni sétálni a Várba. Ez természetesen az utolsó napon történt, és már ott álltunk cipőben, de még kabát nélkül, mikor apa közölte, hogy ő mégiscsak jön velünk. Mivel nagymama is jelezte igényét, megfűztem apát, hogy őt is vigyük el. Így négyen kerekedtünk fel autóval a Moszkva térig, onnan 16-os busszal fel a Szentháromság térre, és ott kezdődött a bámészkodás. A lány minden szobrot messziről kiszúr, bámulta a Halászbástyát, de leginkább a Mátyás-templom kicsi tornyán a hollót. Ahogy sétáltunk a Vár felé, egyszercsak földbe gyökerezett a lába, és beletelt fél percembe is, mire rájöttem, hogy szökőkutat lát a túloldalon. Aztán persze megnéztük a turult meg a huszárt és az egyéb fontos várkellékeket, kaptunk egy nagy perecet, aztán hazabandukoltunk.

Tegnap is elmentünk csavarogni, most az Andrássy úton mentünk, Oktogontól egészen az Engels térig (nekem ez már így marad:) ). Az Operába is bementünk, nagyon tetszett a kismókusnak, közölte, hogy "Opera jó". A maszkok és a hangszerek tetszettek a legjobban, ez utóbbiak az ajándékboltban terültek el.

Délután úgy szeretgettette magát, puszálgattatta magát a kanapén, hogy odaégettem az olajat, amit már feltettem melegedni:)

Este a kádban megint csinált hangocskát, azzal játszottunk. Egyszercsak megszólal, láthatóan forogtak a kerekek a fejében, és azt mondta:
- Anya nem tud ilyen kicsi hangot csinálni, mint Nómi, csak Nómi tud ilyen kicsi hangot csinálni.

Szabatos, csini összetett mondat. Kezdődik:)

Nincsenek megjegyzések: