2009. december 7., hétfő

Télapó itt van


Helyesebben a csicsergőben volt, ahol rendkívül sikeres délelőttöt töltöttünk. Kisasszonyka már bátorodik, már mászott a mászóalagúton, lecsúszott egyszer a csúszdán is, és sokat kisautózott. Édesek voltak, ahogy a feleakkora Luca robogott a kisautó után egy benzintöltő pisztollyal, szakszerűen felpattintotta a tanksapkát és megtankolta, közben a lány ült az autóban.
Aztán még torna és ebéd előtt jött egy másik óvónéni, és beengedte a kertben bandukoló Mikulást. Aki bejött, fáradtan leült, elmesélte, hogy ő fáradt, mert sok helyen volt már, sok gyereket meglátogatott, és az itteni gyerekeknek is hozott ajándékot, ki kér? A többi kölköcske csak nézett, nézett, vagy le se tojta. Lány is nézett, nézett, majd határozottan elindult és kiragadta a Télapó kezéből a csomagot. Azért utólag egy köszönömöt elmorzsolt a bajsza alatt, de maga az aktus volt az izgalmas, hogy ő odament és elvette egyedül. Szerintem meg is hatódott kicsit a saját teljesítményétől.

Harmadik napja nem alszik délután, este már majd felborul, holnap már fejbe fogom ütni gumikalapáccsal, mert ez borzasztó. Cserébe mondjuk éjjel alszik, és a saját ágyában. Közepesen boldogtalan vagyok attól, hogy amikor éjjel megébred és átjön, már majdnem bekéredzkedik a nagyágyba, de aztán meghallja apja horkolását, és rémülten visszarobog a kiságyhoz. Hát... a kívánt hatás, de azért mégse így kéne. Én meg már két napja a gyerekszoba padlóján fejezem be az alvást. Kezdem megszokni, de azért ott nagyon hideg van, fogalmam nincs, hogy mitől.

Sütünk karácsonyi sütit is, nagymamának vittünk egy adaggal, ami már meg volt rajzolva is. Jó ötlet volt. Csak épp a csokimikulását felejtettük itthon, pedig gondosan megvettük az after eighteset.

A lány most csendespihizik a kanapén, mesekönyvet olvasgat szép csendben egyedül. Kéne dolgoznom, de ez úgyse tart sokáig. Mindegy, legalább megint könnyen alszik el este... kezdenek visszajönni az emlékeim, hogy én is ilyen nehezen aludtam el este. Valószínűleg egyre több minden fog felszínre bukkanni. Tanulságos ez a gyerekezés:)

Nincsenek megjegyzések: